Curriculum Vitae van Bart J. Brands

Wie ben ik?

Ik ben een leergierige en hardwerkende Veiligheidskundige en beleidsadviseur met een brede achtergrond maar oog voor detail. Met ruim 8 jaar ervaring in het strategische beleidsveld lever ik inhoudelijke bijdragen en is het formuleren en opstellen van beleidsplannen voor mij een uitdaging die ik graag aanpak.

Van het vinden van blijvend werkende oplossingen krijg ik de energie om te gaan voor excellentie. Zelfstandig maar wetend dat je verder komt in een team sta ik open voor advies en leer ik graag van collega’s.

Met een voorliefde voor hard werken en hard sporten ben ik flexibel en altijd inzetbaar.

Opleidingen:

2017 – heden European Security Academy, Intelligence Driven Security.

2003 – 2009 Haagse Hoge School, Bachelor Integrale Veiligheidskunde, succesvol afgerond. Diploma 2009;

2002 – 2003 Haagse Hoge School, Bachelor Bestuurskunde–overheidsmanagement
(overgestapt naar Integrale Veiligheidskunde);

1998 – 2002 Mondriaan onderwijsgroep, MBO-laboratoriumtechniek niveau 3, te Delft, succesvol afgerond. Diploma 2002;

Ervaringen:

Januari 2017 – heden: Eigenaar ’82 ADVISE ZZP. www.bartbrands.com

Als adviseur op het gebied van Security Intelligence, Lobby en openbaar bestuur ben ik beschikbaar voor publieke en private partijen die assistentie zoeken bij het doorgronden van security processen. Als expert op het gebied van openbaar bestuur en communicatie beïnvloed ik namens cliënten de politieke agenda. Met een uitgebreid politiek netwerk en goede banden met alle politieke partijen ben ik een geschikte partij voor iedereen die de weg zoekt in de politiek bestuurlijke jungle.

April 2015 – 1 januari 2017: Eigenaar Brands Adviseur Openbaar Bestuur  ZZP. www.bartbrands.com

Als adviseur Openbaar Bestuur was ik beschikbaar voor publieke en private partijen die assistentie zoeken bij het doorgronden van bestuurlijke processen en de politieke agenda succesvol willen beïnvloeden. Met een uitgebreid netwerk en goede banden met alle politieke partijen ben ik een geschikte partij voor iedereen die de weg zoekt in de politiek bestuurlijke jungle. Als adviseur heb ik het Haagse (Aziatische) bedrijfsleven succesvol kunnen ondersteunen hetgeen in recordtijd tot verandering van ruimtelijk beleid heeft geleid.

Als extern beleidsadviseur was ik verantwoordelijk voor zowel beleidsadvies en uitwerking, persvoorlichting in geval van een uitreiking van de diverse medailles die het Carnegie Heldenfonds uitreikt, alsook de internationale communicatie met andere heldenfondsen en fondsenwerving. Ik ben aangetrokken de 1e Nationale Heldendag http://www.carnegiefonds.nl/1e-nationale-heldendag-2015/ te organiseren welke op 7 oktober 2015 succesvol is gevierd.

2009 – 2015: Beleidsmedewerker, Provinciaal Statenlid Provincie Zuid-Holland. Gemeenteraadslid Den Haag.www.denhaag.nl www.zuid-holland.nl

Als beleidsadviseur en volksvertegenwoordiger in Tweede Kamer, Provinciale Staten van Zuid-Holland als Den Haag (tot maart 2014) adviseerde en vertegenwoordigde ik tot 2015 de inwoners van 3 bestuurslagen en probeerde ik besluitvorming te beïnvloeden.

Mijn specialisaties waren o.a.:

  • Veiligheid, politie en OOV
  • Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu
  • Verkeer en Waterstaat
  • Sport en Welzijn
  • Duurzame energie

Ik zag het als mijn taak om het functioneren van het het kabinet, College van B&W alsook Gedeputeerde Staten te controleren en daar waar nodig vragen te stellen en alternatieven voor gevoerd beleid aan te dragen.

2008 – 2009: Junior IT-Auditor bij Duijnborgh Audit.

Als junior IT-auditor was ik werkzaam bij Klaverblad Verzekeringen en de Rijksrecherche als adviseur veiligheid mij vooral richtend op verbetering van toegangscontroles en bereikbaarheid van interne systemen door derden of oud-medewerkers.

Referenties: Gegevens beschikbaar op aanvraag.

Publicaties:

Als Veiligheidskundige:

https://www.youtube.com/watch?v=VChLGItYx0Q

https://www.youtube.com/watch?v=-vSNLZYq4-U

http://www.internationalairportreview.com/23934/airport-extra/airport-security-taking-charge/