Columns & Pers

Visie van onze veiligheidsexpert

Veiligheidskundige Bart Brands schrijft voor Terreur Nieuws artikelen met zijn visie op terreurgerelateerd nieuws

Was er geen bewijs dat er zich terroristen onder de vluchtelingen bevonden?
05-12-2017

Vorige week het bericht waarop we konden wachten. Er zijn vluchtelingen opgepakt die verdacht worden van terroristische misdaden gepleegd in Syrië[1]

Lees verder

 

In aanloop naar het referendum over de ‘sleepwet’ gaat Stichting Burger  “Dichter bij de Burger”; samen met u nemen wij het Raadgevende Referendum Wiv (RR) op onze live stream onder de loep waarna u bij onze ‘Peiling Gemist’ themagewijs kunt terugkijken.

Wij informeren u over de voors- en tegens van deze wet, en verwelkomen u graag in de Peilbus of de navolgende themabijeenkomst. In twaalf dagen, in twaalf provincies behandelen we in twaalf gemeenten twaalf thema’s rondom het RR. U bent welkom op basis van uw voorinschrijving op deze website.

Thema: Bedrijfsgeheimen; Zijn ze nog wel veilig, of maakt de overheid zich schuldig aan bedrijfsspionage…?

Lees verder

 

Bart Brands BNR Nieuwsradio 9 januari 2018

 

 

‘MAAK SALARIS IN BITCOIN MOGELIJK VOOR AMBTENAREN’

Sjoerd Hartholt 
Het Haagse raadslid Bart Brands van Groep Brands wil dat de gemeente Den Haag onderzoekt of het mogelijk is om salaris van ambtenaren uit te betalen in cryptocurrencies, waaronder de bitcoin. Volgens Brands moeten ambtenaren op z’n minst de mogelijkheid hebben om voor cryptocurrencies te kiezen.

Keuze tussen geld en cryptocurrencies
‘Cryptocurrencies vervangen in snel tempo de traditionele banken en ik ben van mening dat ambtenaren in dienst van de gemeente de keuze moeten krijgen om hun loon in bijvoorbeeld bitcoin te ontvangen’, aldus Brands, die het huidige bankensysteem als hopeloos ouderwets beschrijft.

Lees verder

 

Groep Brands doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

 

Raadslid Bart Brands doet met zijn eenmanspartij Groep Brands niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen die in maart plaatshebben. “Na maart stop ik. Ik was voordat ik raadslid werd veiligheidskundige en dat ben ik ook daarna”, zei Bart Brands in het radioprogramma Hou je Haags! op Den Haag FM. Bart (grote foto) zit sinds oktober in de gemeenteraad omdat PVV-raadslid Elias van Hees (kleine foto) wegens persoonlijke omstandigheden zijn zetel moest opgeven.

Lees verder

 

Raadslid: pepperspray en ploertendoder oké

Gemeenteraadslid Bart Brands pleit voor versoepeling van de wapenwet, zodat pepperspray en ploertendoders voor zelfverdediging zijn toegestaan. ,,Dat er zo’n taboe rust op het verdedigen van huis en haard is niet gebaseerd op feiten.’’

Niels Klaassen Laatste update: 07:14